Facebook Image

IKLAN SAMBIL MENYUMBANG Hubungi : Hjh Maryam Shafie
013 2749573

Kami sangat mengalu-alukan sebarang sumbangan. Terima Kasih

Rumah Penyayang Hembusan Kasturi
MBB : 5620 1200 3574

Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Nur Kasih
MBB : 5121 1003 6832

Misi & Visi

  1. Menjadikan Allah sebagai tempat rujuk dengan mendekatkan diri dengan Allah dan bersangka baik denganNya kerana Dialah sebaik-baik pembela, pemberi rezeki dan amat belas kasihan kepada semua makhluk ciptaanNya..
  2. Sentiasa berfikiran positif dan tidak pernah merasa kesal dengan takdir yang ditentukan Allah kerana ada yang lebih bernasib malang dari kita.
  3. Sentiasa bekerjasama dalam memotivasikan diri agar lebih optimis untuk menempa kejayaan di masa depan lebih-lebih memikirkan kehidupan yang kekal abadi di Akhirat kelak.
  4. Berbekalkan pengalaman hidup yang susah, menjadi pemangkin kepada setiap diri untuk turut sensitif dengan kesusahan orang hingga terdorong untuk turut membantu sedaya yang mereka mampu.
  5. Sentiasa bersyukur dengan rezeki yang dianugerahkan dan redha dengan nasib yang ditakdirkan ke atasnya kerana yakin ada jutaan hikmah dan kebaikan yang tersembunyi disebalik setiap yang berlaku dan itulah tanda sedang berada di dalam kasih sayang dan perhatian Tuhan.
  6. Amal - walau banyak mana amal dan kebaikan yang telah dilakukan oleh seseorang, belum tentu ianya diterima di sisi Tuhan, untuk itu Rumah Penyayang Hembusan Kasturi menjadi satu lagi alternatif untuk sesiapa yang ingin menambahkan amal dan membuat kebajikan. Sesungguhnya di antara sifat orang bertaqwa itu semakin dia berbuat baik semakin dia terasa dirinya tidak berbuat satu kebaikan pun…
 

Free business joomla templates